Stoelyoga

Bedrijfsgym, oefeningen op de werkplek of heet het gewoon stoelyoga?

Het is echt waar, je kunt yoga op een stoel doen.
Tijdens een stoelyogales doe je oefeningen op en rondom een stoel. En het mooie is dat praktisch iedereen mee kan doen. Stoelyoga houdt je werknemers vitaal en is op elke werkplek toe te passen. Er zijn alleen stoelen voor nodig en je kan gewoon in je werkkleding meedoen.

 

Waarom stoelyoga?

Fysiek en mentaal gezonde werknemers zijn de basis voor een gezond bedrijf. Als je veel achter de computer werkt of stress ervaart, kan dat fysiek en mentaal erg belastend zijn. Klachten zoals RSI, rug- en schouderklachten en burn-out zijn steeds vaker aan de orde van de dag. Uiteindelijk kunnen werknemers hierdoor uitvallen en dat is waar je als werkgever niet op zit te wachten. Een zieke werknemer is voor niemand wenselijk! En kost daarbij ook veel geld. Stoelyoga kan wellicht ook binnen jouw organisatie een oplossing bieden om te voorkomen dat werknemers ziek worden.

Hoe krijg en behoud je vitale werknemers?

Om werknemers bewust te maken van een goede werkhouding en hoe om te gaan met stress is er stoelyoga, speciaal voor op de werkvloer en op kantoor. Het is goed dat steeds meer organisaties zich bewust worden dat stoelyoga het plezier en welzijn van medewerkers bevordert.
Stoelyoga op het werk is ideaal en laagdrempelig. Het aanbod bestaat uit rek- en strekoefeningen, adem- en ontspanningsoefeningen.

Voordelen stoelyoga

 • Je kunt het overal en in je werkkleding doen
 • Vermindert stress en brengt ontspanning
 • Houdt werknemers gezond en vitaal
 • Minder klachten in schouders, nek, hoofd, armen en rug
 • De zithouding verbetert
 • Iedereen kan het, geen fitheid of bepaald conditieniveau vereist
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verhoogt gevoel van plezier, welzijn en geluk

 

Wat levert het jouw bedrijf op?

 • Vermindert de werkstress
 • Verlaagt risico op ziekteverzuim
 • Verhoogt de productiviteit
 • Medewerkers die zich gemotiveerd, blij en gewaardeerd voelen

Uit je hoofd, in je lijf

Waar kan ik stoelyoga doen?

Bij jouw bedrijf of organisatie. De docent komt gewoon langs om een stoelyogales te geven tussen 30 minuten tot 1 uur. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan een les. De stoelyoga kan gegeven worden tussen het werk door of aan het einde van de dag. Vrij in jezelf biedt naast stoelyoga ook stoelmassage aan op jouw bedrijf maar ook op bedrijfsuitjes, teambuildingsdagen en op speciale events voor je organisatie.

Ben je benieuwd of stoelyoga iets is voor jouw bedrijf of organisatie? Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Recensie

“We hebben een stoelyogales gehad van Elly Groot met collega’s van Apollo R&D. Het was een leuke ontspannende activiteit die collega’s verbindt en laat bewegen. De yogales bestond uit verschillende oefeningen en stretches die op een enthousiaste manier door Elly werden uitgelegd. Het is zeker een aanrader voor mensen die de hele dag op kantoor zitten. Elly is erg vriendelijk en enthousiast wat de les nog leuker maakte. Bedankt!”

Anja Engelbertink

Contact met

Vrij in jezelf

Vragen? Wensen? Even sparren?
 Ik ben er graag voor je!