Aanbod massage technieken

Bij Praktijk ‘Vrij in jezelf’ heb je keuze uit verschillende massage technieken. De kracht van aanraking door massage wordt gelukkig steeds meer erkend. Massage of aanraking ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zonder gebruik te maken van medicijnen. Resultaat na een massage is dat jouw lichaam en geest meer in harmonie zijn en meer ontspannen door lange strijkingen, zachte knedingen, heerlijk geurende oliën en rustgevende muziek. Ik zorg ervoor dat een cliënt na de massage meer ontspannen is, straalt en tevreden naar huis gaat. Dat maakt mij een blij en dankbaar mens.
Als gediplomeerd masseuse zal ik je zo goed mogelijk begeleiden en adviseren welke massage voor jou geschikt kan zijn. Ik stel geen diagnoses, daarvoor verwijs ik je door naar je arts. Massage is een uitstekende ondersteunende therapie, maar vervangt nooit de reguliere therapieën.

Vrij in jezelf biedt de volgende massages aan:
Ontspannings-, voetreflex– en hotstonemassage en etherische olie massage

Vlinder roze rechts 200x174px

Ontspanningsmassage

Ben je toe aan ontspanning of heb je behoefte aan ‘me-time’? Kom dan genieten van een “top tot teen” ontspanningsmassage.
Voorafgaand aan de behandeling hoor ik graag wat je wens is en of er gevoeligheden of beperkingen zijn waar ik rekening mee moet houden. Je bepaalt zelf tot hoever je je wilt uitkleden. Ieder lichaam is uniek en iedereen mag er zijn, welke lichaamsbouw je ook hebt.

Tijdens de massage lig je op de massagebank onder een deken of handdoek. Om de beurt komen rug, benen, voeten, buik, armen, nek en hoofd aan bod. Ik gebruik heerlijk geurende oliën en er is als je wilt rustgevende muziek op de achtergrond.

Na de massage is het goed om even te ‘landen’. In alle rust kleed je je weer aan en staat er een kopje thee of water voor je klaar.

Op aanvraag kan ik mijn andere technieken tijdens de ontspanningsmassage toepassen als hotstone of voetreflex. 

Zin in? Plan nu een afspraak.

Uit je hoofd, in je lijf

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een intensieve manier van werken op de voeten die stimuleert, ontspant, opruimt en vitaliseert. Deze massagevorm gaat uit van het principe dat het hele lichaam gereflecteerd wordt in de voet. Alle organen, zenuwen, gewrichten en klieren kunnen worden gestimuleerd door middel van drukpunten op en onder je voeten. Een voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet letterlijk weer in beweging. Hierdoor kunnen allerlei symptomen van kwalen verdwijnen. Het is heel aangenaam om te ondergaan.

Voetreflexmassage werkt volgens het holistische principe. Er is samenhang tussen lichaam en geest, de mens wordt als geheel gezien. Ook gezonde mensen, jong of oud, voelen zich lichamelijk en emotioneel beter in balans nadat ze een voetreflexmassage hebben ondergaan. Het lichaam ontspant en vindt zijn balans terug. Dit heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen.
Bij een voetreflexmassage kun je je kleding zoveel mogelijk aanhouden. Het is fijn als de benen tot de knie vrij van kleding zijn en de voeten sok- of kousvrij.

Zin in? Plan nu een afspraak.

Hotstonemassage

Hotstone massage is een lichaamsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen van ongeveer 45 graden Celcius. Dit is lekker warm en niet te heet. De warmte van de stenen dringt samen met de massageolie diep door in spieren en botten. Het is een zeer effectieve manier om lichaam en geest heerlijk te laten ontspannen en je algehele welzijn te bevorderen. De hotstone massage wordt al duizenden jaren toegepast door de Grieken, Chinezen, Indianen en vele andere culturen.

Wanneer GEEN hotstone massage?

Wanneer je koorts, hoge bloeddruk, spataderen, ontstekingen hebt. Hetzelfde geldt voor mensen met diabetes, besmettelijke huidaandoeningen, problemen met hart of bloedvaten. Maar ook als je anti- depressiva gebruikt, burnout of zwanger bent kun je bij mij geen hotstone massage ondergaan.

Zin in? Plan nu een afspraak.

Etherische olie massage

Deze massage werkt door zachte ritmische aanraking met pure etherische of essentiële oliën. Etherische oliën zijn afkomstig van geneeskrachtige planten, kruiden en bomen. Ze bevatten werkzame, heilzame stoffen die diep doordringen in de huid. De heerlijk ruikende doTerra oliën zijn van een hoge therapeutische kwaliteit. Ze zijn puur, zonder chemische toevoegingen en voor 100% natuurlijk. Je herkent vast wel wat de geur van sinaasappel, een roos of een dennenbos met je doet. Of het moment dat je door een lavendelveld loopt. Geuren hebben een grote invloed op onze emoties en humeur.

Tijdens de massage werken we langs de meridiaan energiebanen en de inwendige contactpunten van de rug tot aan de voeten. Doel is om lichaam en geest in rust en balans te brengen en het zelfhelend vermogen te activeren.

Deze massage kan ook ondersteund worden met een Hotstone massage en/of Voetreflex massage.

De essentiële oliën

Iedere doTerra olie heeft een specifieke werking en de combinatie ervan versterkt de werking. Ze worden direct opgenomen via de huid in de bloedbaan en kunnen zo hun helende werk uitvoeren. De etherische oliën worden gemengd met een neutrale basisolie.

Balance – werkt aardend en geeft een gevoel van kalmte en welzijn.
Ingrediënten: Spar, Ho hout, Wierook, Blauw Boerenwormkruid, Blauwe Kamille, gefractioneerde kokosolie

Lavendel – werkt ontspannend, kalmeert lichaam en geest, bevordert het bewustzijn, gezondheid, liefde, tevredenheid en geeft een algemeen gevoel van welbehagen

Melaleuca (Tea Tree) – werkt zuiverend, versterkt het immuunsysteem, is antibacterieel en schimmelwerend

On Guard – werkt reinigend, versterkt het immuunsysteem, is verkwikkend en stemmingsverhogend
Ingrediënten: Sinaasappel, Kruidnagel, Kaneel, Eucalyptus, Rozemarijn

AromaTouch – ontspant spieren, kalmeert, versterkt de bloedsomloop, ontstekingsremmend
Ingrediënten: Cipres, Pepermunt, Marjolein, Basilicum, Grapefruit, Lavendel

Deep Blue – verzachtend en verwarmend voor pijnlijke en vermoeide spieren en gewrichten, pijnstillend en ontstekingsremmend
Ingrediënten: Wintergroen, Kamfer, Pepermunt, Blauw Boerenwormkruid, Duitse Kamille, Helichrysum, Osmanthus

Wild Orange – opbeurend, geeft energie, revitaliseert, kalmerend, kan angsten verminderen, brengt gevoel van geluk

Pepermunt – zuiverend en stimulerend voor de geest, geeft energie, het brengt je terug in het nu.

Zin in? Plan nu een afspraak.

Rups roze

Effecten van massage:

Elly Bullet
Verlicht spierspanning en pijn
Elly Bullet
Ontspannend voor lichaam en geest
Elly Bullet
Vermindert stress en angst
Elly Bullet
Boost het immuunsysteem
Elly Bullet
Verbetert de afvoer van afvalstoffen
Elly Bullet
Verdiept de nachtrust
Elly Bullet
Verbetert de bloedcirculatie
Elly Bullet
Flexibelere gewrichten
Elly Bullet
Activeert het zelfherstellend vermogen
Elly Bullet
Een blij, energiek en ontspannen mens
De effecten van de massages zijn bij de ene vorm van massage wat sterker dan bij de andere. Voorafgaand aan de behandeling onderzoeken we welke massage vorm op dat moment het meest geschikt is. In ieder geval doet iedere massage geest en lichaam veel goeds.

Contact met

Vrij in jezelf

Vragen? Wensen? Even sparren?
 Ik ben er graag voor je!