Vlinder roze rechts 200x174px

Voordat ik van mijn passie mijn werk heb gemaakt, ben ik lang werkzaam geweest in het bedrijfsleven, o.a. in de kleding- en textielbranche, de horeca en als re-integratie coach. Een interessante loopbaan, maar de stressvolle kant ervan bezorgde mij in 2001 een burn-out.

Door de burn-out ging ik op zelfonderzoek. Ik deed diverse opleidingen en heb in 2011 Crystal Yoga opgezet. Ik heb met veel plezier yoga- en meditatiegroepen begeleid en runde daarnaast een praktijk. Begin 2020 nodigde het leven mij uit voor een volgende verdiepende levensstap. Ik heb mijn twaalf wekelijkse yogagroepen stopgezet en na een sabbatical van maanden hoorde ik de roep om mensen meer één op één te begeleiden, zowel kortdurend als in trajecten.

Sinds begin 2021 deel ik mijn passie in de Praktijk ‘Vrij in Jezelf’. Cliënten ervaren hoe bijzonder het is om te luisteren naar wat het lichaam te zeggen heeft. Telkens wanneer een client zich beter gaat voelen maakt mijn hart een sprongetje. Ze ervaren meer ontspanning, balans en rust en krijgen meer vertrouwen in het leven. Daardoor ervaren ze meer geluk en kunnen de beste versie van zichzelf manifesteren.

Ik blijf mezelf doorlopend inspireren door nieuwe dingen te leren die ik kan integreren in mijn werk. Alles is in beweging; in mezelf en de wereld om mij heen. Het is een uitdagende, leerzame en interessante tijd waarin we leven.

Ik nodig je uit om het ‘Vrij in jezelf’-gevoel te gaan ervaren en terug te keren naar de kern, jouw basis.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten. Op locatie tijdens een van de groepsklankschaalreizen of in mijn praktijk.

Elly Groot 

SPIRAAL betekenis

Het spiraallogo van ‘Vrij in jezelf’ is gemaakt door de kunstzinnige dochter van een vriendin.

De spiraal is misschien wel het oudste symbool van menselijke spiritualiteit. Het staat voor leven, loslaten, ontwikkeling, evolutie.

In de natuur is de spiraal een veel gezien verschijnsel. In de plantenwereld kun je denken aan hoe het blad van een varen zich ontrolt. In het dierenrijk komt het terug in de tekening op slakken en schelpen. Ook in het menselijk oor bevindt zich een slakkenhuis. En als we verder kijken dan onze aarde, dan zien we dat bij veel melkwegstelsels de materie spiraalvormig gerangschikt is.

Een spiraal drukt beweging uit, hij draait van binnen naar buiten of van buiten naar binnen, in cirkels. Zo kun je de spiraal zien als een innerlijke reis. Op welk punt je jezelf in de spiraal ook ziet; je bent altijd ‘onderweg’. De beweging brengt je naar een nieuw niveau en neem je mee naar diepere dimensies.

Het ‘Vrij in jezelf’ spiraal bevat tevens energiebollen die ook beweging en ruimte symboliseren.

rups-cocon-vlinder in flow

Contact met

Vrij in jezelf

Vragen? Wensen? Even sparren?
 Ik ben er graag voor je!