Klankschalen

In de praktijk ‘Vrij in jezelf’ en in mijn workshops werk ik met 10 kristallen- en 9 Tibetaanse metalen klankschalen. Vaak gebruik ik ook diverse andere harmonische instrumenten, zoals de koshi’s, ocean drum, rainstick, indiaanse fluit.
De klankschalen hebben diverse groottes en klanken met prachtige boventonen. Er zit een groot verschil tussen de klanken van een kristallen- of metalen klankschaal. Welke klankschaal je ook ervaart, het geeft trillingen in ons hele lichaam en word gebruikt als trillingstherapie. De klankschalen bespeel ik op intuïtieve wijze.

Vrij in jezelf- 2- Rainstick natuur

Kristallen klankschalen

Deze zijn gemaakt van praktisch 100% kwarts- of bergkristal. Ze zijn op de juiste toonhoogte geslepen en op de juiste zuiverheid afgestemd. Na het aanslaan van de klankschalen ontstaan door de trillingen krachtige, pure klanken. Deze worden vergezeld van harmonische boventoonklanken.

Tibetaanse klankschalen

De Tibetaanse handgemaakte klankschalen bestaan uit verschillende metalen; het hoofdbestanddeel is brons. Iedere klankschaal heeft een eigen, authentieke klank en vele boventonen.

Wat doen klankschalen?

Het lichaam bestaat voor ongeveer 75% uit water waardoor trillingen via zenuwstelsel naar organen, botten, bloed, hersenen en zelfs DNA door het hele lichaam heen kunnen dringen.

De trillingen van de kristallen- en metalen klankschalen zorgen voor een subtiele interne, cellulaire massage waardoor blokkades losgetrild kunnen worden en de levensenergie vrijer gaat stromen.

Een leuk weetje is dat je lichaam het hormoon oxytocine aanmaakt door te luisteren naar boventoonrijke klanken van klankschalen. Dit hormoon wordt ook wel het “gelukshormoon” genoemd, het breekt cortisol en adrenaline (stresshormonen) af. De trillingen doen een beroep op het zelfgenezend vermogen van je lichaam.

De klanken hebben een rustgevende, helende werking op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Aanbod

  • KLANKSCHAALBAD: Individueel of in een groep. Kristallen en/of metalen klankschalen komen niet op het lichaam, zij staan op de grond.

  • KLANKSCHAALBEHANDELING:  Bij een klankschaalbehandeling worden alleen de metalen klankschalen gebruikt. Hierbij lig je op de behandeltafel. De klankschalen staan onder de tafel en kunnen op- en over het lichaam gaan. Voorafgaand aan de behandeling overleggen we wat je prettig vindt.

Vandaag beleef ik de hemel op aarde

Praktisch

Draag makkelijk zittende kleding en neem geen zware maaltijd voorafgaand aan een klankschaalbehandeling of bij een klankschaalbad.
Door de trillingen kunnen eventueel aanwezige afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Veel water drinken na een klankschaalbehandeling is aan te raden.

Rups roze
Wil je thuis de frequentie van de kristallen klankschalen ondergaan?

In een mp3 bespeel ik de klankschalen met voorafgaand een ontspanningsoefening.
Je kunt hem hier bestellen.

Beluister hieronder vast een sample van een Klankschaal sessie.

Klik op de button om voor €7,50 de volledige klankschaalsessie te bestellen.

 

Contact met

Vrij in jezelf

Vragen? Wensen? Even sparren?
 Ik ben er graag voor je!

Koop een klankschaal MP3

Wat leuk dat je mijn klankschaalopname wilt bestellen. Na de ontvangst van je betaling ontvang je de opname. Betalen mag je via bankoverschrijving, tikkie of een betaalverzoek.
Ik wens je veel plezier van de opname.