Wat is lichaamsgericht coachen?

Lichaamsgericht coachen is een effectieve methodiek waarbij lichaam en geest als een geheel worden gezien. Het is een holistische vorm van coachen die voorbij de conditionering van het denken gaat. We dalen af van hoofd naar lichaam, en gebruiken het lichaam als bron van innerlijke wijsheid. Ik help je te voelen en luisteren naar wat jouw lichaam te zeggen heeft. Welke gevoelens, emoties en verlangens liggen er opgeslagen? Door hier op een ontspannen manier aandacht aan te besteden en het te doorvoelen krijg je inzicht. Door inzicht ontstaat ruimte voor verandering, heelwording en bewustwording. Je gaat je meer en meer ‘Vrij in jezelf’ voelen.

Meestromen met het leven betekent acceptatie; laten komen wat komt en laten gaan wat gaat.

Rups roze
Vlinder roze rechts 200x174px

Hoe werkt het?

Bij lichaamsgerichte coaching zit de sleutel tot verandering in de combinatie van gevoel en inzicht. Inzicht alleen kan onvoldoende zijn als er diep van binnen belemmerende gevoelens huizen. De denkende geest wil graag begrijpen, analyseren en controle uitoefenen. Hierdoor negeren we wat het lichaam wil zeggen, wat we écht voelen. Lichamelijke klachten kunnen ontstaan door fysieke en/of emotionele gebeurtenissen die nog niet verwerkt zijn. Het lichaam weerspiegelt de gevoeligheden, overtuigingen en ervaringen.

Via de methodes die ik toepas, verdiepen we het contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn kan toenemen. Inzicht en voelen komen samen, wat een belangrijke voorwaarde is voor persoonlijke groei en verandering. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent. Vervolgens kunnen blokkades worden opgeheven en problemen worden verwerkt.

Wanneer

Lichaamsgerichte coaching zetten we in als je last hebt van angstgevoelens, stress- of burn-out klachten, depressieve klachten of fysieke klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn. Maar ook als je inzichten wilt krijgen op bepaalde levensvraagstukken.

Wat kan het je opleveren?

Meer balans, meer ontspanning, meer vertrouwen, meer liefde voor jezelf, meer plezier in het leven en uiteindelijk meer geluk.

Contact met

Vrij in jezelf

Vragen? Wensen? Even sparren?
 Ik ben er graag voor je!